Váratlanul elhallgattatták a börtönből interjút adó Portik Tamást

2023.07.31. 18:32
Technikai okra hivatkozva félbeszakították Portik Tamás börtöninterjúját – közölte a beszélgetésre engedélyt kapó Átlátszó.

A lap azt írja, hogy Rózsahegyi Tamás büntetés-végrehajtási ezredes, büntetés-végrehajtási főtanácsos engedélyezte az eredetileg 60 percesre tervezett Skype-beszélgetést, ám a beszélgetés 19. percében a főfelügyelő úrnak szólított egyenruhás férfi technikai okra hivatkozva leállította az interjút.

Az Átlátszó szerint a Skype-videokapcsolat kép- és hangminősége kifogástalan volt, és nem kaptak választ arra a kérdésre, hogy pontosan milyen technikai hiba miatt kell megszakítani a beszélgetést. A sajtóreferens azt sem tudta megmondani, hogy a lap mikor folytathatja a beszélgetést az interjúalannyal.

Portik Tamás az olajszőkítésben élen járó Energol Rt. egyik egykori irányítója volt. A Prisztás-gyilkosság miatt 15 évre ítélték, az Aranykéz utcai robbantás felbujtójaként tizenhárom évet kapott.

Portik Tamás az Aranykéz utcai robbantással összefüggésben korábban úgy fogalmazott: biztos, hogy a szlovák titkosszolgálat robbantott Budapest belvárosában.