Halaszthatatlan ügyben fogtak össze a magyar állami cégek

2023.08.02. 14:34
A hazai közlekedésbiztonság erősítése érdekében hosszú távú stratégiai együttműködést kötött egymással a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.), a Hungaroring Sport Zrt. és a hazánk első vezetéstechnikai centrumát működtető Tanpálya Kft., olvasható a szerdán kiküldött sajtóközleményben.

A hazai közlekedési morál javítása, a közlekedésben a tudatosság és az egymásra való odafigyelés erősítése olyan társadalmi ügy, amelynek megoldása, a helyzet javítása nem tűr halasztást, hangsúlyozták.

Kiemelték, hogy a magyar utakon egyre nagyobb a forgalom, emiatt emelkedhet a balesetek száma, ezért is döntöttek az összefogás mellett az említett vállalatok.

A tető alá hozott megállapodás keretében a három vállalat a jövőben összehangolja kapcsolódó tevékenységét. A gyakorlatban ez a következőket jelenti:

  • Megosztják egymással gyakorlati és tudományos, szakmai tapasztalataikat.
  • Támogatják egymást a közlekedésbiztonsághoz kapcsolódó rendezvények, baleset-megelőzési programok, kampányok lebonyolításában.
  • A birtokukban lévő elméleti és gyakorlati tudásanyag átadása érdekében tervezik egy hazánkban egyedülálló vezetéstechnikai „tréningcsomag” létrehozását is.

„Társaságunk évek óta fokozott figyelmet fordít a közlekedésbiztonság témakörére. Felelősen gondolkodó állami vállalatként rendszeresen felhívjuk az utazóközönség figyelmét az óvatosság, az egymásra való odafigyelés, a közlekedési szabályok betartásának fontosságára. Örömömre szolgál, hogy ebben az önként vállalt feladatunkban újabb elkötelezett stratégiai partnerekre találtunk a Hungaroring Zrt.-ben és a Tanpálya Kft.-ben” – mondta az aláírás után Bozóky Alex, a NÚSZ Zrt. vezérigazgatója.

„A határainkat csak biztonságos helyszínen, kellő felügyelet mellett érdemes feszegetni. Erre szolgálnak a nyílt napjaink, amelyeken mindenki próbára teheti saját és autója vagy motorja képességeit a Formula–1-es pálya aszfaltcsíkján. A Nemzetközi Automobil Szövetség évekkel ezelőtt megalkotta a közúti közlekedésre vonatkozó aranyszabályait, amelyeket mi a legjobb versenyzők által igyekszünk hathatósan közvetíteni. Nagy öröm, hogy a mostani megállapodással újabb lehetőségünk nyílik küzdeni a jó célért” – fogalmazott Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.