Áruházi parkolóban gázolt el egy férfi egy motorost Salgótarjánban

2023.08.03. 09:03
A Balassagyarmati Járási Ügyészség közlekedési ügyésze vádat emelt egy 38 éves férfival szemben, aki nem adta meg az elsőbbséget egy motorkerékpáros részére.

A vádirat szerint egy férfi 2022. augusztus 17-én a délutáni órákban egy salgótarjáni áruház parkolójából elindulva útját balra kanyarodva kívánta volna folytatni. Az „Elsőbbségadás kötelező!” tábla vonalában megállt, azonban a kifogástalan látási viszonyok és a belátható útszakasz ellenére, figyelmetlensége okán nem észlelte a menetiránya szerinti jobb oldalról érkező, segédmotoros kerékpárral közlekedő sértettet.

A férfi a kanyarodás során szabálytalanul keresztezte az egyenesen haladó motoros útját, autójával nekiütközött, a motor felborult és a nő az úttestre zuhant.

Az ütközés következtében a sértett nyolc napon túl gyógyuló csonttöréses sérüléseket szenvedett, a járművek megrongálódtak.

A baleset elkerülhető lett volna, ha a vádlott kanyarodása során megadja az elsőbbséget a sértettnek, ezért a járási ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolta meg és indítványozta, hogy a bíróság büntetővégzés alkalmazásával szabjon ki vele szemben pénzbüntetést és tiltsa el a közúti járművezetéstől is.