Az autópályák már-már járhatatlanok, hatalmas dugóra kell készülni

2023.08.04. 08:05
A fővárosban jelentős közlekedési nehézségeket okozott a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék. A heves esőzés az országos közlekedésre is hatással van. Az M0-son két sávot kellett lezárni, az M5-ösön pedig nyolc kilométeres a torlódás.

A nagy mennyiségű esővíz összegyűlt a burkolaton, ezért két sávot is le kellett zárni az M0-s autóúton, az M6-os autópálya csomópontjánál – írja az Útinform.

AZ M5-ÖS AUTÓPÁLYA FELÉ TARTÓK SZÁMÍTSANAK RÁ, HOGY A tizenkettes-tizenhármas Kilométer KÖZÖTT CSAK A KÜLSŐ SÁV JÁRHATÓ. A TORLÓDÁS MÁR nyolc Kilométer HOSSZÚ.

Az M51-es autóút M5-ös autópálya felé vezető oldalán baleset történt. A 26-os kilométernél a külső sávot lezárták.

Felborult egy kamion a 62-es főúton Seregélyes déli határában. A 27-es és a 30-as km-nél fekvő két körforgalom között a főutat lezárták, a járműveket a városon át elterelik.

Az M4-es autóút főváros felé tartó oldalán, a 27-es és a 23-as kilométer közötti szakaszán aszfaltoznak, ezért Üllő és Vecsés között a járműforgalmat a pályával párhuzamosan futó, úgynevezett gyűjtő-elosztó pályára terelik. A munkaterületnél torlódik a forgalom a reggeli csúcsban.

Egyhavi eső zúdult le Budapestre

Megérkezett a zivatarok első hulláma, a főváros egyes kerületeire 60 milliméternél  is több eső zúdult – írja az Időkép. A zivatarokat elsősorban felhőszakadás kísérte, a legtöbb csapadék a főváros környékén hullott.

 63 milliméter esett a IX. és XIX. kerületben.

Aszódon 55, Gödöllőn 58, a főváros IX. és XIX. kerületében 63 mm eső zúdult le ma reggelig, ez pár milliméterrel meg is haladja az augusztus havi átlagot (59 mm).

A záporok, zivatarok a délelőtt folyamán északkelet felé távoznak, átmeneti szünet után délutántól az Alföldön és északkeleten lehetnek újabb zivatarok, majd este délnyugat felől kiterjedt zivatarrendszer érkezhet.