Megköszönte a Dunában elmerült férfi, hogy a rendőrök megmentették az életét

2023.08.05. 08:40
Rosszul lett egy idős férfi a verőcei strandon. A közelben szolgálatot teljesítő vízi rendészek időben észrevették a bajban lévő fürdőzőt, és kimentették a vízből. A férfi levélben köszönte meg, hogy megmentették az életét.

A BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vízijárőrei a verőcei strandnál teljesítettek szolgálatot 2023. július 16-án délután, amikor a partról észrevették, hogy egy idős férfi csapkod a vízben, majd elmerült. 

Ajtai Andor törzszászlós és Szedlár Bálint törzsőrmester azonnal a segítségére sietett, egyikük a vízbe ugrott és a férfit felhozta a víz alól, majd társa a hajóból mentőpatkót dobott a vízbe, és a két rendőr közös erővel a hajóba emelte a bajbajutottat.

Ezt követően azonnal megkezdték az eszméletlen férfi újraélesztését, aki a harmadik mellkaskompresszió után magához tért, a mentők pedig kórházba vitték.

A mentés közben Szedlár Bálint törzsőrmester a hajótestbe ütötte a fejét, ezért a mentők kórházba vitték. Szerencsére a rendőr nem sérült meg súlyosabban, így hamar kiengedték a kórházból.

Levélben köszönte meg

A kimentett férfi köszönőlevelet írt a rendőröknek.

Köszönöm, hogy 2023. július 16-án a verőcei strandon az azonnali gyors helyzet felismerésnek köszönhetően, kimentettek a vízből és szakszerűen újraélesztett Szedlár Bálint r. törzsőrmester és Ajtai Andor r. törzszászlós. 18-án már el is hagyhattam a váci kórházat. A köszönő látogatásról készült mellékelten csatolt fényképeket kérem a kollégáknak eljuttatni. A továbbiakban eseménymentes szolgálatot és ha szükséges ilyen szakszerű feladat megoldást kívánok

 – írta.