Karácsony Gergely biciklisávjai miatt bosszankodnak a budapesti mentősök

2023.08.08. 08:34
Budapest új biciklisávjairól tett közzé kritikus véleményt közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat. Az esetre Karácsony Gergely kabinetfőnöke is reagált. Balogh Samu meglepődött az életmentők problémáján, emellett reméli, hogy nem „politikai kampányról van szó″.

Az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán közölte hétfőn, hogy Budapest újonnan kialakított biciklisávjai miatt bosszankodhatnak a mentők. Mint írták, ezek „nagyban megnehezítik a mentőautók közlekedését.”

Úgy vélik, hogy a buszsávokból kialakított kerékpárutak túl keskenyek ahhoz, hogy a mentőautó biztonságosan haladjon rajta. Szerintük az oszlopok helyenként még a parkolást is megnehezítik.

Karácsony Gergely főpolgármester kabinetfőnöke gyorsan reagált a mentők bejegyzésére. Balogh Samu szintén egy Facebook-bejegyzésben osztotta meg, hogy „korábban parkolósáv volt ott, ahol a mentők szerint bosszúságot okozó kerékpársáv húzódik”. A politikus érdekesnek találta, hogy a mentőket ez korábban nem zavarta.

Csak remélni tudjuk, hogy a mentőket senki nem akarja majd belerángatni a kampányba. Még akkor sem, ha Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője korábban Tarlós István mellett kampányolt

– írta a főpolgármester kabinetfőnöke.

Hozzátette, hogy a panasz miatt megkérte a kollégáit, hogy vegyék fel a kapcsolatot a mentőkkel, hogy közösen találjanak megoldást a felmerülő problémákra.