18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Nem a kutyalánc, hanem kutyaharapás okozta az egyéves tömörkényi kisfiú halálát

2023.08.09. 06:28
Egy egyéves kisfiú holttestét találták meg egy tömörkényi ház udvarán július 18-án. A gyerek holttestét az édesanyja találta meg az udvaron, a kutyák mellett. Eddig azt lehetett tudni, hogy a kisfiút a nyaka köré tekeredett kutyalánc fojthatta meg, a boncolási jegyzőkönyv szerint azonban kutyaharapás okozhatta a halálát.

Mint megírtuk, halott gyermeket találtak egy tömörkényi ház udvarán július 18-án kedden, a rendőrség gondatlan emberölés gyanúja miatt indított büntetőeljárást. Bár a rendőrség hivatalos közleménye nem tért ki a tragédia körülményeire, sajtóértesülések szerint nem szándékos emberölés okozhatta a mindössze egyéves gyermek halálát, hanem az udvaron lévő kutyalánc.

Később kiderült, hogy a tragédia akkor következett be, amikor a gyermek kiment játszani a kutyájukkal, de valahogyan a nyaka köré csavarodott a kutya lánca, ami megfojtotta őt. Eközben az édesanya a szobában aludt.

A kisfiú szemközt lakó nagymamája az RTL Híradónak most arról beszélt, hogy a boncolási jegyzőkönyvben „fulladásos halál, kutyaharapás által” szerepel.

A kutyákat elvitték. A hatósági állatorvos az elvitte őket. Ugye, hogy megtörtént a baj, és akkor másnap délután vitték el őket. Még ezt is én furcsállom, mert első körben azt mondták, hogy nem volt rajta kutyaharapás, a kisgyereken

– fogalmazott az asszony a csatornának.

Hozzátette, hogy csak ennyit tudnak a boncolási jegyzőkönyvből, és a rendőrök sem árultak el nekik többet. A fia azóta hozzá költözött, a felesége pedig egyik napról a másikra szó nélkül elhagyta a házat, ahol a tragédia történt.

Annyit tudunk, hogy állítólag a kihallgatáson nem jelent meg. Én nem tudom megérteni. Amit a temetésen is csinált, nekem nagyon furcsa. Ott álltunk, és ő csak a vége fele kezdett el sírni. De az is olyan volt, mintha erőltetett lett volna. Nekem az se volt őszinte sírás

– mondta a nagymama.

Az apa és a nagymama a Híradónak már korábban elmondták, hogy az anya a tragédia előtt sem nagyon törődött a kisfiúval, többnyire az ágyban fekve nyomkodta a telefonját.