Kiégett egy kamion az M6-os autópályán, korlátozzák a forgalmat

Kigyulladt egy kamion rakománya hétfőn az M6-os autópályán, ezért a mentési munkálatok idejére a sztráda Pécs felé vezető oldalát teljes szélességében lezárták – közölte a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság. Az útzár azóta megszűnt.

Egy külföldi kamion rakománya gyulladt ki Dunaföldvár térségében.

A forgalmat a 83-as kilométernél, a Mezőfalva lehajtó közelében leterelik a 6-os főútra, visszatérni a Paks-Észak csomópontnál lehet

– olvasható a rendőrség honlapján. Az Útinform azóta  arról számolt be, hogy a pályazár megszűnt, és már csak a belső sávot tartják lezárva.

Egyéb incidensek

Az Útinform ezen túl még arról is beszámolt, hogy: 

  • Az M3-as autópályán, Mogyoród térségében kigyulladt egy jármű. Vásárosnamény felé a 19-es km-nél a forgalmat megállították. Torlódik a kocsisor. Távolabb, Kál térségében javítják a szalagkorlátot. Vásárosnamény felé a 99-es km-nél egy sávot lezártak, ezért több km-es torlódás alakult ki. Az ellenkező oldalon, Budapest felé Kerekharaszt térségében a 48-as km-nél szalagkorlátot javítanak, a belső sávot lezárták. Torlódik a kocsisor.
  • Az M7-es autópályán a Balaton felé Tárnok és Martonvásár között a 29-es km-nél több autó összeütközött a belső sávban, ez az oka a torlódásnak.
  • A 8-as főúton, Litér térségében egy személyautó teherautóval ütközött össze. A 45-ös km-nél Veszprém irányába egy sávot lezártak.
  • Gyenesdiás térségében a 71-es főúton, a 102-es km-nél egy személyautó és egy motoros ütközött össze. Félpályás lezárás mellett helyszínelnek.
  • Jelentős, több hónapon át tartó felújítási munkát végeznek a magyar–szlovák határszakaszon, a Vámosszabadi határátkelőhelyen, a 14-es főút végén fekvő Medve-híd szlovákiai oldalán. A munkavégzés miatt a 3,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek nem hajthatnak át a hídon, számukra a 13-as főúti monostori határhíd felé jelöltek ki kerülőutat.
  • Az országos közúthálózaton napközben sokfelé dolgoznak az útpadka és rézsű helyreállításán. „A mozgó tereléssel járó lezárásnál fokozott óvatossággal vezessenek! Továbbá figyeljék az előjelzéseket és csak akkor előzzék meg a munkagépeket, ha biztonságosan vissza tudnak sorolni a forgalmi sávjukba!" – kérték.