Már a rendőrség is nyomoz a nyírmártonfalvai üres lap ügyében

2023.08.15. 15:05

Mint ismert, nemrég kérdéssel fordult a DK-s Vadai Ágnes a nyírmártonfalvai lombkoronasétány ügyében a legfőbb ügyészhez, Polt Péterhez. A politikus több kérdést is feszegetett a témában, többek között szerette volna megtudni, hogy valóban készült-e a település első emberénél hamis okirat, indult-e nyomozás az ügyben, és mi Polt álláspontja a történtekkel kapcsolatban.

Polt Péter válaszában akkor jelezte, hogy a képviselő levelét feljelentésként kezeli és továbbítja a Debreceni Rendőrkapitányság számára elbírálás céljából.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság a megkeresésünkre reagálva megerősítette, hogy a rendőrség már nyomoz az ügyben:

Tájékoztatjuk, hogy a Debreceni Rendőrkapitányság hamis magánokirat felhasználás vétség gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. Az eljárás érdekeire tekintettel bővebb tájékoztatást nem kívánunk adni.

A botrány nem csak 60 milliós forintos uniós támogatásból felhúzott lombkoronasétány miatt robbant ki, hanem egy szmájli miatt is. A nyírmártonfalvi polgármester, Filemon Mihály ugyanis az irodájába hívatta azt a gondozóként dolgozó közmunkást, aki nevetős szmájlit rakott a Facebookon egy ismerőse képe alá, amin az elhíresült, lombkoronák nélküli lombkoronasétány volt látható. A nő megtagadta a kérést, hogy vegye le a reakciót, majd belső vizsgálat indult ellene, mert a település első embere ekkor már úgy látta, hogy nem végzi jól a munkáját.

Később az egyik gondozottja is bepanaszolta, és amikor a gondozó kérdőre vonta, az asszony elmondta, hogy ő csak egy üres papírt írt alá, az akkor még nem volt kitöltve.