Magára gyújtotta a lakást egy férfi Budapesten

2023.08.15. 08:13
Bezárkózott és magára gyújtotta a lakást, gázrobbanással és késeléssel fenyegetőzött egy zavart férfi a XIII. kerületben. Már fuldoklott, amikor a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) rendőrei kihozták a sűrű füstből.

A BRFK Tevékenység-irányítási Központjába 2023. augusztus 8-án 17 óra körül érkezett bejelentés szerint egy ittas férfi összeveszett családtagjaival, egyedül bezárkózott, és azzal fenyegetőzött, hogy aki bemegy hozzá, leszúrja, illetve felrobbantja a társasházi lakást – számolt be honlapján a rendőrség.

Mint írták, a férfi nem jött ki a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály (BBO) helyszínre érkező munkatársainak felszólítására. A rendőrök kiürítették a lépcsőházat, a szolgáltatóval elzáratták a gázt, majd – látva, hogy bentről füst szivárog ki – betörték a bezárt, belülről eltorlaszolt ajtót. Az arcukba sűrű, fekete füst csapott.

Tovább szólongatták a férfit, de ő továbbra sem jött elő. Kiderült, hogy nem is tud: a fürdőszobába zárkózott, majd letörte a kilincset. A rendőrök ezt az ajtót is kifeszítették, mire kitámolygott az addigra már fuldokló, arcát törölközővel védő ember. A BBO nyomozói karjánál fogva húzták ki, önkárosításának megakadályozására megbilincselték.

A férfit rendőri kísérettel kórházba vitték, a XIII. Kerületi Rendőrkapitányság közveszély okozása miatt indított büntetőeljárást. A társasház lakói visszatérhettek otthonaikba, az intézkedésnek köszönhetően senki sem sérült meg – áll a közleményben.