Földre teperték a rendőrök a gödöllői HÉV fosztogatóit

2023.08.16. 11:11
A rendőrség őrizetbe vett hétfőn két férfit, akik a gyanú szerint augusztus elejétől rendszeresen loptak az utasoktól a gödöllői HÉV járatain és megállóiban.

A gyanúsítottak augusztus elején a gödöllői HÉV megállóiban várakozó és a szerelvényen utazó áldozataik nyakából tépték ki a láncokat. Az egyik sértett kezéből a pénztárcát is elvették, majd a lopott bankkártyával vásároltak – ismertette a police.hu.

Mint írták, a rendőrök a polgárőrség segítségével azonosították a lopássorozatok elkövetőit, a 47 éves bicskei O. Zsoltot, valamint társát, a 26 éves kerepesi M. Dánielt.

A nyomozók előkészítették a gyanúsítottak elfogását, majd augusztus 14-én dél körül a gödöllői HÉV-en őrizetbe vették őket. 

A 47 éves Zsolt tagadta a bűncselekmények elkövetését, és az őrizetbe vétel ellen is panaszt tett. Társa, Dániel már tisztán emlékezett a lopásokra, így részletes beismerő vallomást tett a rendőröknek – közölték.

A rendőrök lopás és csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt nyomoznak, emellett kezdeményezték a két férfi szabadságának legszigorúbb korlátozását is.