Egy vezető beosztású orvos milliókat fogadott el a betegek hozzátartozóitól

2023.08.17. 09:14
A vádirat szerint egy vezető beosztású orvos huszonhárom beteg hozzátartozóitól fogadott el pénzt, még átutalással is lehetett fizetni neki. Az ügyészség többrendbeli vesztegetés miatt emelt vádat.

A Vas Vármegyei Főügyészség többrendbeli vesztegetés bűntette miatt vádat emelt egy vezető beosztású orvossal szemben. Az ügyészség közleménye szerint az elkövető az irányítása alatt lévő osztályon kezelt betegek hozzátartozóitól az egészségügyi ellátásért ismétlődően jogtalan vagyoni előnyt kért, illetve fogadott el.

A vádirat alapján a nő azért kért, fogadott el pénzt huszonhárom beteg hozzátartozóitól, hogy az ápoltak kórházi kezelését, fekvőbeteg-elhelyezését az általa irányított osztályon biztosítsa. Az elkövető a pénzt rendszerint a kórház orvosi szobájában, valamikor irattárában, illetve egy parkolóban vette át, és átutalással is lehetett fizetni neki.

A Vas Vármegyei Főügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetés, pénzbüntetés, orvosi foglalkozástól eltiltás, közügyektől eltiltás kiszabását és az adott több mint négymillió forint vagyoni előny vagyonelkobzását indítványozza. A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Törvényszék fog dönteni.