A téli éjszakán egy vödör vizet öntött az alvó hajléktalanra, emberölés miatt emeltek vádat

2023.08.17. 10:21
Emberölés miatt emeltek vádat egy 50 éves férfi ellen, akit zavart a lakóházuk közelében élő hajléktalan, ezért 2020-ban egy téli éjszakán egy vödör vizet öntött az alvó sértettre; a nő reggelre kihűlés miatt meghalt – közölte a Fővárosi Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A vádirat szerint a férfi a családjával egy XIX. kerületi társasházban lakott. A hajléktalan nő rendszeresen koldult és italozott, hangoskodott a környéken. A sértett 2020-ban már fizikailag legyengült állapotban volt, csak járókerettel tudott mozogni.

A vádlottat idővel egyre jobban zavarta a nő életmódja és viselkedése, többször tett bejelentést, de a hatóságok intézkedéseit nem tartotta megfelelőnek.

A férfi 2020 nyarán és őszén többször leöntötte a sértettet vízzel azért, hogy elüldözze. A nő egy rövid időre el is hagyta a teret, de aztán újra visszatért. December 13-án éjszaka a vádlott ismét leöntötte a plédekkel betakarózva alvó hajléktalant egy vödör vízzel, majd magára hagyta.

A sértett ennek következtében kihűlés miatt még éjszaka életét vesztette. Holttestét reggel fedezték fel, ekkor az ügyben rendőri intézkedés indult. Amikor a vádlott ezt észrevette, összetörte és kidobta az elkövetéshez használt vödröt, az éjszaka viselt ruháit, sapkáját pedig szétvagdosta és szintén kidobta.

Az 50 éves férfit védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolják, és vele szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozzák.