Kutyáival védte magát a bódult nő

2023.08.20. 16:06
A kábult nő a főváros számos különböző pontján bukkant fel kutyáival, most metrószerelvénnyel futott be az egyik BKK-kocsiszínbe. A gazdához a rendőrséget, a mentőket és az állatvédelmi központ munkatársait is ki kellett hívni.

Szombat este a BRFK Budapesti Rendőr-főkapitányság X. kerületi járőrei kértek segítséget a Kőbányai Állatvédelmi Járőrszolgálattól, arról tájékoztatva őket, hogy a 3-as metró Kőér utcai kocsiszínében lévő egyik szerelvényen van egy eszméletlen nő, akit a két támadó kutyája védelmez. A nőt se a metró vezetője, se a rendőrök nem tudták felkelteni, így a mentőket értesítették, akik viszont nem tudták volna ellátni az eszméletlen nőt, amíg a kutyák mellette vannak. 

A helyszínre érve azt tapasztaltuk, hogy a hölgy a »Csipkerózsika-álmából« felébredt, és még félig bódult állapotban is mindenkire uszította a két kutyát 

– ismertették a helyzetet a riasztott állatvédők, akik az állatokat befogták. A hajléktalan nőt a rendőrök fogták le, majd a kiérkező mentősök elszállították.

A két eb chipazonosításakor kiderült, hogy mindkettőt keresik, mert gazdájuk már több esetben is másokra uszította őket, ekkor pedig több ember és állat is megsérült. A XI. kerületi állatvédő egyesület korábban maga is közölt képeket saját közösségi oldalán a magát kutyáival védő alélt nőről.

368467363 277561191657547 3907845864680112190 n
Fotó: Tinenegy Állatvédő Egyesület / Facebook

Mint kiderült, Budapest 23 kerületéből 9 kerületben regisztráltak a két kutya által okozott sérüléseket. Az állatok jelenleg megfigyelés alatt állnak, további sorsukról a hatóság dönt.