2024. június 25. 18:00
Hollandia
Ausztria
Olympiastadion III. forduló
2024. június 25. 18:00
Franciaország
Lengyelország
BVB Stadion Dortmund III. forduló
2024. június 25. 21:00
Anglia
Szlovénia
Cologne Stadium III. forduló
2024. június 25. 21:00
Dánia
Szerbia
18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Rendőrt hívott az állatvédőkre a férfi, aki négyszer megkéselt egy kutyát Pesterzsébeten

2023.08.20. 11:13
Az állatvédők vonultak ki a budapesti férfi lakásához, aki nemrég a kerítésen keresztül négyszer megkéselt egy német juhászkutyát, amely a támadás következtében kis híján elvérzett.

Az 58 éves Cs. József két hete a XX. kerületben egy kerítésen benyúlva késelt meg egy kutyát. Az esetről az eb gazdái a biztonsági kamera felvételeit megnézve értesültek, miután észrevették, hogy az állat szájából és az orrából vér folyik. Ezt követően állatorvoshoz vitték, aki összevarrta a sebeket, így megmentette az életét, a tettes után pedig hajtóvadászat indult. Feljelentést tettek ellene, és a rendőrök hamar a nyomára bukkantak. Cs. Józsefet kihallgatták, aki ugyan megbánta a tettét, afelől nem tudott magyarázattal szolgálni, miért cselekedett így. A férfi letartóztatását sem rendelték el, így szabadlábon távozhatott, ám a környékbeliek tartanak attól, hogy újra megteszi. Ennek elkerülése miatt az állatvédők meglátogatták Cs. Józsefet. 

Ahogy Kapin Richárd, a Szurkolók az Állatokért Alapítvány vezetője a Blikknek kifejtette, sokan megkeresték őket a kerületből, és bejelentéseket is kaptak arról, rettegnek a környéken, hogy a férfi ismét kutyákat támadna meg, így elmentek hozzá, hogy ezt megakadályozzák. 

Azért mentünk ki hozzá, hogy nyomatékosítsuk, többen ilyen még véletlenül se forduljon elő. Ezt szerettük volna neki elmondani, de nem jártunk sikerrel. A családja viszont kihívta a rendőröket azzal, hogy felfegyverkeztünk, és meg akarjuk őket ölni, de erről természetesen szó sem volt

– mondta. 

Mint a kutya gazdája, a 25 éves Emese kifejtette a lapnak, akkor döbbentek rá, mi történt az állattal, amikor az édesapja el akarta őt vinni sétálni, és meghallotta, ahogy sír. 

Rexnek a szájából és az orrából is spriccelt a vér. Először azt hittük, egy kutya támadt rá, a videófelvételeket visszanézve viszont teljesen ledöbbentünk és kiakadtunk. Artériát is értek a szúrások, kis híján elvérzett szegény

– tette hozzá.

A fiatal lány elmondása szerint mivel a tettes a közelben lakik, tartanak attól, hogy visszatér, de az incidens óta nem kereste fel őket. Kifejtette, kutyája szerencsére már jobban van, de a viselkedésén érezhető, hogy megrázkódtatás érte.