Nyilvánosan elérhető Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter vagyonnyilatkozata

2023.08.21. 11:30
Több garázst és egy pár négyzetméteres lomtárolót is feltüntetett frissen közzétett vagyonnyilatkozatában Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter, aki örömmel fektet állampapírba.

Nyilvánosan elérhető Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter vagyonnyilatkozata a kormany.hu oldalán – szúrta ki az Index.

A politikus – aki korábban az Igazságügyi Minisztérium államtitkáraként, majd augusztus 1. óta már miniszterként felel az európai uniós ügyekért – záró nyilatkozatában öt ingatlant tüntetett fel:

  • háromnegyed részben tulajdonosa egy IX. kerületi, 72,8 négyzetméteres társasházi lakásnak,
  • ahol egy garázsbeállót
  • és egy 6,26 négyzetméteres lomtárolót is birtokol.
  • Emellett felerészben tulajdonol egy 49 négyzetméteres lakást Szegeden,
  • amihez szintén tartozik egy 20,54 négyzetméteres garázs.

A dokumentum szerint Bóka János a megtakarítások terén az állampapírok mellett tette le a voksát:

  • Egyéves Magyar Állampapírba 20 millió forintot,
  • Euró Magyar Állampapírba 11 ezer eurót fektetett be.

A politikus további 13,5 millió forintot tart bankban, valamint 2016-ban vásárolt egy 1,4-es Opel Astra K Sports Tourer típusú személygépkocsit.

Bóka János 2018 óta töltött be államtitkári tisztséget, a jövedelemnyilatkozata alapján azóta a havi jövedelme bruttó 1 és 5 millió forint között alakult. 2019-től 2022-ig a Károli Gáspár Református Egyetem docenseként további havi 0,5 és 1 millió forint közötti jövedelemre tett szert. Emellett miniszterelnöki biztosként ugyancsak a már említett 1 és 5 millió forintos jövedelemsávból további bevétele származik.

Az Index a vagyonnyilatkozatok éjszakáján minden évben górcső alá veszi a politikusok anyagi helyzetét, legutóbbi összefoglalónkat itt tekintheti meg.