Törmelék zuhant egy spanyol turistára Budapesten

2023.08.24. 17:21
Megsérült egy spanyol turista Budapesten, a Kazinczy utcában – tudta meg az Index.

Információink szerint az utcában éppen egy épületet bontanak, ahonnan törmelék zuhant a spanyol nőre. Lapunk úgy értesült, hogy a nővel két gyermeke is ott volt.

Az Index megkeresésére az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője közölte, hogy csütörtök délután érkezett a bejelentés hozzájuk, miszerint kidőlt egy bontás alatt álló épület egyik fala, és tégladarabok hullottak a járdára a budapesti Kazinczy utcában.

Kisdi Márk Máté százados elmondta, hogy a fővárosi tűzoltók a helyszínre érkeztek, ahol kordonszalaggal elkerítették az épületet, majd értesítették a társhatóságokat.

Az Országos Mentőszolgálat lapunkkal azt közölte, hogy a helyszínről egy középkorú nőt a helyszíni ellátást követően végtagsérülésekkel vittek kórházba. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztálya megkeresésünkre közölte, hogy 2023. augusztus 24-én 14 óra 45 perc körül bejelentés érkezett arról, hogy egy VII. kerületi ingatlan bontási munkálatai közben kidőlt egy fal, és egy 45 éves nő könnyebben megsérült.

Az esettel kapcsolatban a VII. Kerületi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indított eljárást, ismeretlen tettes ellen. Gyanúsított kihallgatás idáig nem történt – tették hozzá.