Taxis hiénákra csapott le a rendőrség az atlétikai vb helyszínén

2023.08.24. 14:01
A taxis visszaélések miatt tartott közös ellenőrzést a rendőrség, a kormányhivatal és az illetékes hatóságok. Az elmúlt napokban rengeteg csalót buktattak le a Nemzeti Atlétikai Központ közelében. Több esetben taxiengedélyeket is bevonták.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a budapesti atlétikai világbajnokság külföldi szurkolóit taxis hiénák sarcolják, a szervezők azonnali intézkedést kérnek a hatóságoktól. Egyes sofőrök százezer forintot is elkérnének egy útért a stadiontól a kipécézett drukker szállodájáig.

A visszaélések miatt összesen 234 taxist ellenőriztek a hatóságok augusztus 21-én, 22-én és 23-án a Nemzeti Atlétikai Központ közelében – közölte a police.hu.

Csalás és túlszámlázás miatt vonták be a taxiengedélyeket

Mint írták, csalás miatt egy sofőrt állítottak elő, aki a gyanú szerint úgy állította át a taxiórát, hogy az magasabb összeget mutasson. Fix tarifa alkalmazása és más szabálytalanságok miatt kilenc taxiengedélyt visszavontak, míg túlszámlázás miatt három, nyugtaadási kötelezettség elmulasztása miatt két eljárás indult.

Egy taxis 2500 forintot számolt fel kilométerenként a 440 forintos kilométerdíj helyett 

– ismertette a rendőrség az ellenőrzésről megosztott videóban.  

Engedély nélkül végzett tevékenység miatt 600 ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki egy sofőrrel szemben. Soron kívüli műszaki vizsgára 12 gépkocsit rendeltek be, ketten pedig lejárt műszaki engedély miatt kaptak bírságot – ismertették.

A taxistársaság saját ellenőrei öt munkatársukkal bontottak szerződést a szabálytalanságok miatt.