Tűzszerészek vizsgálták meg a táskát, amit a Momentum hagyott Orbán Viktornak a Karmelitánál

2023.08.24. 15:35
Egy táskát hagyott Orbán Viktor miniszterelnök irodája előtt a Momentum a legújabb, Karmelita kolostor előtt tartott kordonbontó akciójukat követően. A táskát a rendőrség is átvizsgálta, aminek eredményét elküldték az Indexnek.

Kilencedik alkalommal bontott kordont a Momentum a Karmelita kolostor előtt, ezúttal az ukrán függetlenség napján – számolt be az Index az ellenzéki párt közleményére hivatkozva.

A kordonbontást követően a Momentum politikusai egy táskát hagytak a miniszterelnök irodája előtt, amiben egy esetleges ukrán úthoz hasznos kellékeket helyeztek el.

Mi már többször jártunk Ukrajnában. Ma, augusztus 24-én, az ukrán függetlenség napján pedig hoztunk egy hátizsákot Orbán Viktornak. Ha mégis útra kelne, akkor ezeket mindenképpen vigye magával

– idézte a párt közleménye Gelencsér Ferencet, a Momentum elnök-frakcióvezetőjét és Tompos Mártont, a Momentum frakcióvezető-helyettesét.

Az Index információi szerint a táskában egy olyan fényképet helyeztek el a Momentum politikusai, amelyen a kormányfő 1989-ben, Nagy Imre újratemetésén szólítja fel a szovjeteket a távozásra, illetve elhelyezték a táskában Orbán Viktor 2008-as beszédét is, amikor az orosz–grúz konfliktus nyomán úgy fogalmazott, az orosz cselekmény katonai agresszió, a magyar érdek pedig nem az oroszbarát politika; valamint kapott egy tükröt is, hátha még bele tud nézni.

Nem találtak semmi veszélyest

Az ügyben kérdéssel fordultunk az Országos Rendőr-főkapitánysághoz. Az ORFK az alábbi választ juttatta el szerkesztőségünknek:

A Készenléti Rendőrség tűzszerészei átvizsgálták a Karmelita kolostornál csütörtök délelőtt elhelyezett táskát, abban semmilyen veszélyes anyagot nem találtak, a táskát elszállították.