Egy alvó nő füléből lopta ki a fülbevalót egy férfi Hajdúhadházán

2023.08.24. 17:48
Felállt egy székre, behajolt a hálószoba ablakán, és kiakasztotta az alvó sértett füléből a fülbevalót egy 21 éves fiatal Hajdúhadházán.

Egy hajdúhadházi nő tett bejelentést a rendőrségre 2023. július 8-án éjjel arról, hogy valaki ellopta az arany fülbevalóját a füléből, miközben aludt.

Elmondta, hogy az ágya közvetlenül a hálószobája ablaka alatt van, az ismeretlen azon keresztül hajolt be a helyiségbe. Felriadt ugyan, hogy valaki a fülénél matat, de hívatlan vendége egy pillanat alatt kiakasztotta az ékszert, és elmenekült a helyszínről – közölte a rendőrség.

Mint írták, a rendőröknek ebből a kevés információból kellett elkezdeniük az elkövető keresését és beazonosítását. Házról házra jártak, gyűjtötték az adatokat, és mindössze egy óra alatt a látókörükbe került egy helyi fiatal, akit kapcsolatba lehetett hozni a bűncselekmény elkövetésével.

A 21 éves férfit előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták, beismerő vallomást tett.

A nyomozás adatai szerint bement az ingatlan kertjébe, odahúzott egy széket az ablakhoz azért, hogy kényelmesen be tudjon hajolni rajta, végigpásztázta a szobát, majd a legkézenfekvőbb értéknek a sértett fülbevalóját találta. Óvatosan kiakasztotta, majd futásnak eredt.

A nyomozók kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását, amit a bíróság elrendelt. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldték az ügyészségnek.