Részeg nők estek neki a rendőröknek a Ferihegyi repülőtéren

2023.08.24. 10:46
Hivatalos személy elleni erőszak miatt nyomoz a rendőrség egy ukrán állampolgárságú anyával és lányával szemben. A vád szerint az elkövetők pénteken a budapesti repülőtéren bántalmazták a rendőröket.

Az ukrán nő a családtagjaival érkezett továbbutazás céljából Egyiptomból Budapestre. Az elkövetők a péntek esti órákban szálltak le a repülőtéren, majd a 2B terminál érkezési oldalán hangoskodni kezdtek. A rendőrök felfigyeltek a két nőre, akikről megállapították, hogy részegek – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség 

A fiatalabb nő a telefonja korábbi eltűnése miatt panaszkodott, de folyamatosan ordítozva kommunikált. Emellett a rendőrök intézkedését egy mobiltelefonnal élő internetes adásban közvetítette úgy, hogy a telefont egy alkalommal „provokatív jelleggel” az egyik rendőr arcához tolta. 

A rendőrök többször felszólították a nőt, aki továbbra sem fejezte be az agresszív viselkedést. Az elkövető ekkor az egyik rendőr felé rúgott, míg a másikat meg akarta ütni.  

A rendőrök a rúgás és ütés elől is KITÉRTEK, miközben az anya az egyik egyenruhást hátulról tenyérrel halántékon ütötte.

A történtek után a két nő a várócsarnok felé távozott, majd ismét rátámadtak a velük szemben intézkedő egyik rendőrre. A vádlott az erősítésként megérkező másik két rendőr felé rúgott, egyiküket el is találta. 

Mint írták, a rendőrök nem szenvedtek sérülést. Az elkövetőket őrizetbe vették, és indítványozták a letartóztatásukat. Az ukrán állampolgárságú anyával és lányával szemben hivatalos személy elleni erőszak miatt nyomoz a rendőrség – tették hozzá.