Megszólalt az ügyvédje annak a kormányközeli vállalkozónak, akinek eltörték a kezét a rendőrök

2023.08.24. 12:35
Viselkedése miatt kidobták a Szigetről a balhézó milliárdost, aki kifelé menet a K-hídon került szóváltásba emiatt a rendőrökkel. Végül a rendőrök testi kényszert alkalmaztak, aminek következtében eltört a férfi karja. Ezt most az ügyvédje is megerősítette, azonban a hatósági iratok alapján nem igaz, hogy megbilincselték, ahogyan az sem, hogy fenyegetőzött volna.

Korábban mi is megírtuk, hogy a Sziget Fesztivál bejáratánál, a K-híd közelében egy befolyásos rokonsággal rendelkező, milliárdos vállalkozó férfi kezét eltörték a rendőrök intézkedés közben még augusztus 13-án.

Az első hírek szerint a férfi erősen ittas volt, kötekedett, sokak szórakozását zavarta a viselkedése, ezért dobták ki a Szigetről a biztonsági őrök, a rendezvény területén szolgálatot teljesítő rendőrök pedig ellenőrizték és biztosították a kitiltás jogszerűségét. 

Azonban a férfi ellenszegült, feljelentéssel fenyegette a rendőröket, ügyvédi ismeretségével, rokoni kapcsolataival fenyegetőzött, és megtagadta személyazonosságának igazolását. Végül a rendőrök leteperték, miközben eltörték a karját, majd megbilincselték.

Azonban most a férfi Telexnek nyilatkozó ügyvédje elárulta, nem bilincselték meg, de a felkarját eltörték a rendőrök.

Többek között a hatósági iratok alapján megállapítható, hogy nem került sor megbilincselésre, az iratok nem tartalmaznak olyan tényt, adatot, mely szerint ügyfelem baráti, rokoni, ügyvédi kapcsolataival fenyegetőzött volna. Ügyfelem felkarját eltörték. Az intézkedések nem voltak jogszerűek, szakszerűek, illetve arányosak

– válaszolta a lap megkeresésére Steiner Tamás, a befolyásos férfi ügyvédje.

„Meg kívánom jegyezni, hogy ügyfelem nem közszereplő, alapvető személyiségi jogait súlyosan megsértették” – tette hozzá az ügyvéd.