Egy kazincbarcikai férfi megpróbált megerőszakolni egy alvó nőt

2023.08.28. 12:25
Kazincbarcikán egy helyi férfi egy lakásból ruhaneműket és élelmiszereket lopott, majd megpróbált megerőszakolni egy alvó nőt. Hét év szabadságvesztésre és hét év közügyektől eltiltásra ítélték.

A Kazincbarcikai Járásbíróság elítélt egy helyi férfit szexuális erőszak, kifosztás, valamint lopás miatt – írja az MTI a Miskolci Törvényszék sajtóosztályának tájékoztatása alapján.

Közleményük szerint a férfi ruhaneműket és élelmiszereket lopott egy lakásból, amíg az ott élők aludtak. A szerzeményeit egy bokorban rejtette el, majd visszament az ingatlanba, és a barátja mellett alvó nő sérelmére szexuális cselekményt végzett. Ezt követően ráfeküdt a nőre, de az felébredt, és lelökte magáról.

A tájékoztatás szerint a fentieken túl a férfi egy pénztárcát, mobiltelefonokat és órát is lopott egy gondozó- és egy hétvégi házból.

A Kazincbarcikai Járásbíróság hét év szabadságvesztésre és hét év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit.

Ítélethozatalkor a járásbíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott részben beismerte tettét, azonban súlyosbító körülményként vette figyelembe, hogy több büntetőeljárás hatálya alatt állva követte el a bűncselekményeket.

A tájékoztatás szerint az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője fellebbezett.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.