Egy disznó miatt lőttek rá egy idős férfira Kiskunfélegyházán

2023.08.30. 19:13
Őrizetbe vettek a rendőrök két férfit, akik hétfő hajnalban légpuskával hátba lőttek egy 70 éves férfit, hogy megszerezzék a disznóját.

Az egyedül élő férfi kutyái ugatására ébredt hétfő hajnalban Kiskunfélegyházán. Miután felkapcsolta a kerti lámpát, kiment az udvarra, hogy ellenőrizze a házat  – közölte a police.hu.

A 70 éves férfit meglepte, hogy szabadon találta a disznóit, amelyeket korábban az ólba zárt. Észrevette, hogy egyik állata hiányzik, ezért a keresésére indult, de hirtelen éles fájdalmat érzett a derekában.

Az idős férfit légpuskával lőtték meg. 

Egy újabb lövés is eldördült, amely a bejárati ajtó üvegét törte ki. A sérült a házba menekült, majd rémülten a telefonhoz rohant, hogy értesítse a rendőrséget. A 70 éves férfi végig attól rettegett, hogy a támadói utánamennek. A rendőrök hamar a helyszínre érkeztek, de akkorra már eltűntek a rablók – ismertették.

A nyomozók adatgyűjtésbe kezdtek, és helyszíni szemlét tartottak. Megállapították, hogy a sertések be voltak zárva, de az ajtóról levágták a láncot. Emellett az állatokat takarmánnyal csalogatták el. 

A rendőrök rövid idő alatt elfogták a 26 és 33 éves elkövetőket, akiket felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével gyanúsítanak.  

Az egyenruhások a disznókat is megtalálták, majd visszaadták a tulajdonosának. Az elkövetőknél házkutatást tartottak, ahol előkerült a légpuska is, amelyet lefoglaltak a nyomozók. A két férfit őrizetbe vették a rendőrök, majd kezdeményezték letartóztatásukat – tették hozzá.