18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Tíz év fegyházra enyhítették az újszülöttjét megfojtó somogyi nő büntetését

2023.08.31. 16:33
Tizenhatról tíz év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre enyhítette jogerősen a csütörtökön ülésező Pécsi Ítélőtábla annak a somogyi nőnek a büntetését, aki megölte újszülöttjét tavaly októberben.

A táblabíróság MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztetett: a vádlott − egy jelenleg 28 éves, büntetlen előéletű, háromgyerekes nő − eltitkolt terhességet követően hozott világra egy egészséges fiúgyermeket tavaly októberben, majd ellátatlanul hagyta, egy nadrággal megfojtotta őt, holttestét pedig szemeteszsákba tette és egy ingatlan udvarán elrejtette.    

A Kaposvári Törvényszék idén májusban tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés miatt ítélte el a nőt, büntetését tizenhat év, fegyházban letöltendő szabadságvesztésben határozta meg azzal, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.    

A nő és védője felmentésért, illetve enyhítésért bejelentett fellebbezése miatt eljáró Pécsi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság által kiszabott büntetést az enyhítő körülmények túlsúlyára figyelemmel eltúlzottan súlyosnak találta, továbbá az ítélet a táblabíróság szerint a hasonló ügyekben követett bírói gyakorlatnak sem felelt meg, ezért a vádlott büntetését tíz év, szintén fegyházban letöltendő szabadságvesztésre enyhítette, egyebekben az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta.    

Az ítélet jogerős.