Méltatlan körülmények között tárolt holttesteket találtak a Péterfy utcai kórházban

2023.09.03. 15:44
Azonnal kirúgták a Péterfy utcai kórházból a boncmestert és boncsegédjét, miután két nem jegyzett, méltatlan körülmények között tárolt holttestet találtak az intézmény patológiáján.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság vasárnap délután közleményt adott ki arról, hogy szabálytalanságok történtek a Budapesti Péterfy Sándor Utcai Kórház – Rendelőintézet patológiáján.

Mint írják, az intézmény megbízott vezetője 2023. augusztus 31-én megszüntette a kórház boncmesterének és boncsegédjének munkaviszonyát, mivel a munkakörök átadása/átvételekor

A patológián két, méltatlan körülmények között tárolt, a halottak nyilvántartására szolgáló könyvben nem jegyzett holttestet találtak.

Kökény Zoltán a szakmai szabálytalanság körülményeinek teljes körű tisztázása érdekében belső vizsgálatot rendelt el, és bejelentést tett a rendőrségen.

A szakmai vizsgálat lezárásáig a Budapesti Péterfy Sándor Utcai Kórház – Rendelőintézet és az Országos Kórházi Főigazgatóság az ügyről további tájékoztatást nem ad – áll a közleményben.