Harminc elbocsátott tanár neve került a Belügyminisztérium épülete elé

2023.09.04. 08:47
A Momentum képviselői harminc elbocsátott pedagógus nevét fújták fel a Belügyminisztérium épülete elé. Tóth Endre, a párt oktatáspolitikusa szerint a kormány elüldözi a pedagógusokat és képtelen bért emelni számukra.

„Pintér Sándor a valaha volt legrosszabb oktatásért felelős miniszter. Rémuralma alatt gyakorlatilag elképesztő mélységekbe esett a magyar oktatás” – mondta Tóth Endre a Momentum akciója után. Az országgyűlési képviselő arról is beszélt, hogy az idei tanév teljesen kétségbeejtő helyzetben indul a szaktanárok hiánya miatt. 

Azt szerettük volna, hogy lássa, kiket üldözött el a pályáról. Kikre lenne szükség a tantermekben

– mondta Tóth az akcióról. Lőcsei Lajos szerint a pedagógushiány leginkább a vidéki iskolákat érinti, és hasonló problémák jelentkeznek az egészségügyben is. 

Félelmek és bizonytalanságok

Mekkora a tanárhiány? Van-e értelme a tiltakozásoknak? Milyen jövőt hoz a státusztörvény? Melyek az oktatás leginkább megoldásra váró problémái?

Többek között ezekre a kérdésekre kerestük friss cikkünkben a választ Nagy Erzsébettel, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének országos választmányi tagjával, Horváth Péterrel, a Nemzeti Pedagógus Kar elnökével és Merucza Tibor Alexszel, az Adom Diákmozgalom kommunikációs elnökével