Öngyilkos akart lenni egy fiatal gimnazista Budapesten

2023.09.05. 11:33
Elkeseredésében véget akart vetni az életének egy tizenhét éves fiatalember a fővárosban. Erről végül Újvári István r. főtörzsőrmester beszélte le őt.

„Majd beszélünk!” – mondta a telefonba a kamasz, de olyan elzárkózással, hogy mindennél világosabb volt: ha rajta múlik, a vonal végén soha többet nem fogják hallani a hangját – így kezdődik a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedd délelőtti Facebook-bejegyzése, amiben a történtekről írnak.

A mindössze tizenhét éves fiú a Lágymányosi hídon bolyongott, édesanyja elmondása szerint igencsak elkeseredve távozott otthonról. A fiú azt mondta, hogy végzetes lépésre ragadtatja magát.

Újvári István azonban ezt nem hagyta, a BRFK Tevékenységirányítási Központjának ügyeletese maga hívta fel a bánatos ifjút, és lebeszélte szándékáról a nekibúsult gimnazistát.

Folyamatosan tartva a kapcsolatot a fiúval, a főtörzsőrmester a hídról a part felé irányította a lelki gondokkal küzdő kamaszt, ahová időközben gépkocsizó egységeket küldött, akik percek múlva „átvették” tőle a jobb belátásra bírt fiatalt, olvasható a bejegyzés végén.

Ha bajban van, vagy másért aggódik

Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat: +36-80-20-55-20

A Kapcsolj egyből projekt honlapja: https://www.kapcsoljegybol.hu

Magyar Lelki Elsősegély Szolgálatok (LESZ) segélyvonala: 116-123

Az Ifjúságért Mentálhigiénés Szövetség (IMSZ) a 137-000-s zöldszámon érhető el, hétköznapokon 17–21 óra között. Az IMSZ-ről bővebb információt itt talál: http://www.ifjusagi-lelkisegely.hu