Újabb részletek derültek ki a Péterfy Sándor kórházban talált holttestek ügyében

2023.09.07. 16:52
Nyomozást indított a rendőrség a Péterfy utcai kórházban méltatlan körülmények között heverő ismeretlen holttestek ügyében. A rendőrségi eljárás arra utal, hogy bűncselekmény történhetett, amelyhez valamilyen módon a boncmesternek és segédjének is köze van.

Mint arról az Index is írt, azonnal kirúgták a Péterfy utcai kórházból a boncmestert és boncsegédjét, miután két nem jegyzett, méltatlan körülmények között tárolt holttestet találtak az intézmény patológiáján.

A történtek után a Budapesti Péterfy Sándor Utcai Kórház arról írt, hogy az intézmény megbízott vezetője, Kökény Zoltán a szakmai szabálytalanság körülményeinek teljes körű tisztázása érdekében belső vizsgálatot rendelt el, és bejelentést tett a rendőrségen.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a Magyar Nemzet kérdésére közölte:

AZ ÜGYBEN A KÉSZENLÉTI RENDŐRSÉG NEMZETI NYOMOZÓ IRODA INDÍTOTT BÜNTETŐELJÁRÁST ISMERETLEN TETTES ELLEN.

Az eljárásról a rendőrség egyelőre nem ad bővebb tájékoztatást. A portál szerint azonban a tény, hogy a rendőrség nyomozást indított, 

ARRA UTAL, HOGY BŰNCSELEKMÉNY TÖRTÉNHETETT.

Egyelőre nem tudni, hogy az érintett boncmesternek és boncsegédnek van-e köze a bűncselekményhez, és ha igen, milyen mértékben. Emellett az is kérdéses, hogy emberölés vagy emberi test tiltott felhasználása miatt ítélhetik-e el őket.

A rendőröknek azt is tisztázniuk kell, hogy kik voltak a halottak, akiknek holttestei nem szerepeltek a leltárban.