Súlyos balesetet szenvedett egy kislány a fóti általános iskolában

2023.09.08. 07:55
A fóti Garay János Általános Iskola udvarán esett vízóraaknába kedden egy negyedikes kislány, aki nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szerzett. A rendőrség vizsgálja a történteket. A szülők aggódnak, mivel úgy látják, hogy az iskola felújításra szorulna. A Dunakeszi Tankerületi Központ szerint az épület állapota és a baleset nincs összefüggésben.

A fóti Garay János Általános Iskola udvarán játszott kedden egy negyedikes kislány, amikor a vízóraaknába esett – számolt be az RTL Híradó.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az adásban elmondta, hogy a kislány megütötte a fejét, illetve a mellkasán is volt egy seb, amelyet el kellett látni. Helyszíni terápia után traumatológiai osztályra szállították a tanulót. 

A kislány nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szerzett, iskolába azóta sem ment.

A baleset testnevelésóra után történt szabadfoglalkozás közben. Úgy tudják, hogy a lány rálépett az aknafedőre, ami megbillent, és ezért gödörbe esett. A sérülést az akna fedelének a csúcsa okozta. 

A szülők aggódnak a történtek miatt

Az RTL Híradó szerint a rendőrség vizsgálja a történteket. Az ügyben foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt nyomoznak, egyelőre ismeretlen tettes ellen. Az intézmény igazgatója, Asztalosné Tóth-Fekete Beatrix a csatorna megkeresésére azt írta, hogy az iskola a gyermeknek és családjának is felajánlotta a segítséget.

A szülők aggódnak a történtek miatt. Úgy látják, hogy elvárható lenne, hogy a gyerekek épségben hazaérkezzenek az iskolából. Többen úgy látják, hogy az udvar és az épület is felújításra szorulna. 

A DUNAKESZI TANKERÜLETI KÖZPONT SZERINT AZ ÉPÜLET ÁLLAPOTA ÉS A BALESET NINCS ÖSSZEFÜGGÉSBEN.

Hozzátették, hogy az iskola melletti telken egy épület állt, amit nyáron lebontottak, így vele a két udvart elválasztó kerítést is. Úgy látják, hogy a kislány azon a részen játszott, amit még nem adtak át.