Dílereket fogtak Budapesten

2023.09.08. 12:59
A rendőrség pénteken adta hírül, hogy csaknem négy és fél kilogramm, mintegy 25 millió forint feketepiaci értékű kábítószergyanús anyagot foglaltak le. A három feltételezett dílert a budapesti nyomozók őrizetbe vették.

A police.hu közlése szerint a Budapesten elfogott két férfi közül az egyik a gyanú szerint június óta havi rendszerességgel utazott Hollandiába, majd az ott beszerzett kábítószert átadta társainak a fővárosban. Másikuk a kábítószert továbbértékesítés céljából angyalföldi otthonában tárolta. A két férfi a tevékenységét egy harmadik megbízásából végezte.

A budapesti rendőrök augusztus 31-én kutatást tartottak az egyik férfi lakásában,

ahol csaknem 33 gramm fehér, droggyanús anyagot és mintegy 2900 gramm zöld növényi származékot – előzetes adatok alapján kokaint és marihuánát –, 66 ezer forintot és 388 darab extasytablettát foglaltak le.

Társát a XII. kerületi Alkotás utcában fogták el, nála 136 ezer forintot, csaknem 1500 gramm extasytablettát, valamint 122,5 gramm fehér színű kábítószer gyanús anyagot – a jelenlegi adatok szerint kokaint – foglaltak le.

Harmadik társukat szeptember 2-án fogták el a ferihegyi repülőtéren, amikor nyaralásból tért haza, a lakásán néhány gramm kábítószergyanús anyagot találtak.

A 29, 28 és 25 éves férfiakat kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, azóta letartóztatásban vannak - közölte a rendőrség.