A Mi Hazánk a WHO pandémiaszerződése ellen kezd aláírásgyűjtésbe

2023.09.08. 13:21
Országos aláírásgyűjtésbe kezd a Mi Hazánk az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tervezett pandémiaszerződése ellen – közölte pénteken az ellenzéki párt elnökhelyettese.

Dúró Dóra a budapesti sajtótájékoztatón elmondta, azért kezdenek tájékoztató kampánnyal egybekötött aláírásgyűjtést, mert a pandémiaszerződés „brutálisan korlátozza” az emberek személyes szabadságjogait és a nemzeti szuverenitást is.

Az Országgyűlés alelnöke közölte, pártja elfogadhatatlannak tartja, hogy a szuverén magyar állam hatásköreit „egy idegen érdekeket szolgáló”, globalista szervezet vegye át.

Azt várjuk el a magyar kormánytól, hogy a szerződést ne fogadja el, az ellen tiltakozzon

– fogalmazott a politikus.

Dúró Dóra arra hívta fel a figyelmet, hogy a WHO a nemzetközi szerződés elfogadását 2024 májusára tervezi, és azáltal a szervezet gyakorlatilag „világkormánnyá” lépne elő. Kifejtette: „a WHO bármilyen általa járványhelyzetnek minősített helyzetben elvehetné a nemzetállamok jogát az intézkedésekre, sőt akár megfigyelési rendszert is kiépíthetne az állampolgárokkal szemben”.

A politikus megjegyezte, a koronavírus-járvány tapasztalatai – például a lezárások, a kötelező oltás – után a Mi Hazánk semmilyen, a WHO-hoz történő jogkörátruházást nem tud elfogadni, hiszen az sokkal inkább képviseli a finanszírozói, mint a magyar állampolgárok érdekeit.