Halálos balesetet okozott egy embercsempész, most ítélet született az ügyében

2023.09.08. 13:45
A Komárom-Esztergom vármegyei Főügyészség pénteken közölte, hogy a Komáromi Járásbíróság öt és fél év börtönbüntetésre ítélt egy grúz embercsempészt, aki járművével menekülés közben fának ütközött, és autójában két ember meghalt.

A Főügyészség tájékoztatása szerint az elkövető 2022 nyarán a déli határnál hétszemélyes autójába 13 szír állampolgárt vett fel, hogy őket Nyugat-Európába szállítsa. Az M1-es autópályán Komáromnál rendőrségi kocsit észlelt, ezért egy építőanyag-depónál nagy sebességgel lehajtott a pályáról, majd egy fának ütközött.

Az autó utasai közül ketten életüket vesztették, hatan pedig súlyosan megsérültek. Az embercsempész a helyszínt azonnal elhagyta,

később Ácson egy árokban találta meg a polgárőrség.

Az elkövetőt több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés, valamint halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásáért és segítségnyújtás elmulasztása miatt 5 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélték, valamint 10 évre kiutasították Magyarországról, és 10 évre eltiltották a járművezetéstől. Az ítélet jogerős.