Szájer nem, de Borkai vállalhatatlan a fideszesek számára

2023.09.09. 17:31
Kötcsén jártunk, ahol Orbán Viktor az idén is megtartotta szokásos eligazítását a kormánypárti politikusok és a fideszes holdudvar számára. Az eseményre a sajtót nem engedték be, de az újságírók azért igyekeztek kérdéseket feltenni a rendezvényre érkező prominenseknek.

A kormányfő nem, de Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója válaszolt a sajtó képviselőinek, ahogy mások mellett Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója is.

Utóbbit arról kérdeztük, mi a véleménye Borkai Zsolt visszatéréséről, valamint hogy felvennék-e ismét a soraikba a szexbotrányba belebukott exfideszes győri polgármestert.

Erre azért voltunk kíváncsiak, mert Borkai Zsolt nemrégiben interjút adott az Indexnek, amelyben többek között arról is beszélt, hogy mielőtt bejelentette, ismét elindulna Győrben polgármesternek, kérte a Fidesz támogatását is, de azóta sem válaszoltak a megkeresésére. 

Szájer József egykori európai parlamenti képviselővel szemben viszont már megengedőbbnek tűnnek a kormányoldalon. Legalábbis Deutsh Tamás korábban úgy nyilatkozott az Indexnek, hogy Szájernek „újra játékban kellene lennie”. Bencsik Gábor újságíró is egyetért ezzel az állítással, szerinte ugyanis a két szereplő között ég és föld a különbség.