Veszélybe került és kényszerleszállást hajtott végre egy repülőgép Szegednél

2023.09.11. 11:05
Kényszerleszállást hajtott végre egy An–2-es típusú repülőgép vasárnap Újszegeden. A gépen hatan utaztak, szerencsére senki nem sérült meg.

Bajba került vasárnap egy An–2-es típusú repülőgép Újszegeden, ezért kényszerleszállást kellett végrehajtania. A gép a Sulyom út közelében, egy szántóföldön landolt – közölte a szeged.hu.

A fedélzeten hatan utaztak, de senki sem sérült meg.

Az eset egyik szemtanúja a portálnak felidézte, hogy a bajba került gép motorja egyszer csak elkezdett füstölni, pufogni, majd a pilóta elfordult és kirepült a város felett.

Mint írták, a gép egyben maradt, nem láthatóak rajta külső sérülések, így valószínűnek tartják, hogy a motor meghibásodása állhat a kényszerleszállás hátterében. Báló Tamás, a szegedi repülőtér igazgatója hétfőre ígért a lapnak bővebb tájékoztatást az ügyben.

Halálos repülőgép-baleset történt a börgöndi repülőnapon

Ahogy beszámoltunk róla, ketten meghaltak, hárman súlyos égési sérüléseket szenvedtek vasárnap, amikor a Börgöndi Légiparádén a földbe csapódott egy HA-RDM lajstromjelet viselő T–28-as Trojan kisrepülő. A helyszínen egy kisfiú is megsérült, szerencsére csak könnyebben, őt a székesfehérvári kórházba szállították. A baleset után a légi parádét lefújták.

Madas László igazságügyi légi üzemeltetési szakértő szerint még korai kijelenteni, hogy mi okozhatta a Börgöndi Légiparádén lezuhanó kisrepülőgép tragédiáját, de úgy véli, nagyobb a valószínűsége az emberi hibának, mint a műszakinak. A baleset pontos okát vizsgálat tárná fel, azonban ezt jelentősen megnehezíti, hogy a roncs szinte teljesen kiégett.

Az Indexnek egy szemtanú mondta el, hogyan élte meg a történteket, erről ide kattintva olvashat részletesebben.