A kukoricásba menekült a rendőrök elől egy siófoki férfi

2023.09.13. 13:43
A Siófoki Járási Ügyészség eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés vétsége miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt az őrizetbe vett siófoki férfit, aki két héttel eltiltását követően gépkocsival fuvarozta családját.

A vád lényege szerint a bíróság a büntetett előéletű vádlottat szabálysértési eljárásban idén augusztus közepén tiltotta el a közúti járművezetéstől, mivel engedély nélkül vezetett.

A férfi az eltiltás ellenére augusztus végén ismét volánhoz ült, majd Siófokon közlekedett élettársával és gyermekével. A szintén ugyanezen az útszakaszon haladó járőrök azonban észrevették az általuk korábbi ügyekből ismert vádlottat, és kocsiját követve igazoltatni szerették volna.

A terhelt azért, hogy az igazoltatást elkerülje, gyorsítani kezdett, azonban gépjárművét nem tudta az úttesten tartani, és egy kerítés tartóoszlopának ütközött.

A férfi először meggyőződött arról, hogy családtagjai nem sérültek meg, majd a rendőrök elől a közeli kukoricásba futott.

A vádlott hiába menekült el, a járőrök elfogták, őrizetbe vették, és az ügyészség az őrizet tartama alatt bíróság elé állította.

A Siófoki Járásbíróság 90 nap elzárásra és két év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte a többszörös visszaeső terheltet, azonban a döntés nem jogerős, az ügyészség súlyosításért, börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabása végett, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbeztek.