Részletek derültek ki a börgöndi repülőgép-tragédiában megsérült gyermek állapotáról

2023.09.14. 06:14
A börgöndi repülőgép-tragédiánál a gép egy család autója mellett csapódott be, melynek következtében egy gyermek és szülei súlyosan megsérültek. A kislány operációja több órán át tartott és jelenleg is intenzív osztályon ápolják.

Még mindig felfoghatatlan a börgöndi repülőgép-tragédia két áldozatának halála családjuk számára. A gépet Rózsavölgyi Vilmos vezette, aki fiával ült a gépen, és egyikük sem élte túl a balesetet. Az Indexnek egy szemtanú is beszámolt az esetről, állítása szerint a gépben ülőknek semmi esélyük nem volt a túlélésre. 

Az RTL Híradónak nyilatkozó igazságügyi szakértő szerint

nagyon rizikós egy 2,9 tonnás géppel ilyen alacsonyan repülve manőverezni

– fogalmazott Madas László. Ezt a balesetet két korábbi példa is megelőzte, az egyik Kanadában, a másik Lengyelországból Ausztria felé tartva.

Nem csak egy család szenved a balesettől

Az áldozatok családja tudatta, figyelemmel kísérik a balesetben megsérült család gyógyulását. A kislányt a Bethesda Gyermekkórházban ápolják, többórás operáció után tudták csak stabilizálni állapotát. Orvosa úgy fogalmazott,

továbbra is intenzív osztályon kezeljük, állapota súlyos.

A szülőket a Honvédkórházban látják el, mindketten a plasztikai és égéssebészeti osztályon vannak. Orvosaik szerint, „jó általános állapotban vannak” és kezelésük folyamatban van.

A rendőrség halált okozó légi közlekedés veszélyeztetése miatt nyomoz.