Bérleti díj ellenében maradhatnak a Qualitas Gimnázium diákjai és tanárai

2023.09.14. 06:09
A Qualitas Gimnáziumból tanítás közben küldte el a végrehajtó a tanulókat, mert elárverezték az ingatlant. Az igazgató szerint mindez törvénytelen, és szeretné visszaszerezni az épületet. Az épületet megvásárló cég szerint bérleti díj ellenében tovább használhatja az iskola az ingatlant.

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, rendőrök és végrehajtók szálltak ki az alapítványi fenntartású soroksári Qualitas Gimnáziumhoz. Azt mondták, hogy az épületet azonnal ki kell üríteni, és mindenkit hazaküldtek.

Az esetről videó készült, amely a közösségi médiában is megjelent. Ezen az látható, hogy egy bírósági végrehajtó egy megafonba beszélve tájékoztatta az intézkedésről a jelenlevőket az iskolában. Azt mondta:

Tájékoztatok mindenkit, hogy az iskola épületét tavaly októberben elárvereztem. Az árverés jogerőre emelkedett, és a bíróság minden jogorvoslatot jogerősen elbírált.

Kétszázhatvan diák sorsa vált bizonytalanná a lépéssel. Ha nem találnak megoldást a helyzetre, akkor a fővárosi kormányhivatal a tanköteles korú gyermekek elhelyezéséről a lehető legrövidebb időn belül gondoskodik. A nem tankötelesek pedig tájékoztatást kapnak a lehetőségekről – derült ki az RTL riportjából. 

A szülők aggódnak, mi lesz a nem tanköteles diákokkal. Az iskola igazgatója közölte, hogy a héten online oktatás lesz, majd azt követően egy közeli épületben folyik tovább az oktatás. 

Ideiglenesnek tartom a helyzetet, mert az épület tulajdonosai mi vagyunk, ezt senki nem veheti el tőlünk, ezen a min elsősorban a gyerekeket értem

– mondta Ott Ferenc igazgató, hozzátéve, hogy nincs tartozásuk és törvénytelenül ürítették ki az iskolát, és a kormány segítségére számít. Az épületet megvásárló cég szerint bérleti díj ellenében tovább használhatja az iskola az ingatlant.

Az ingatlan tulajdoni lapján elutasították az épületet megvásárló cég tulajdonjog-bejegyzése iránti kérelmét.