Pálffy István után újabb műsorvezetőt küldtek el a HírTV-től

2023.09.15. 19:21
Hat év után távozik a HírTV-től Gerhardt Máté. A műsorvezető ezt személyesen jelentette be a Facebook-oldalán, és azt írta, ő maga sem tudja, hogy valójában miért küldik el a csatornától.

A HírTV-nél a közelmúltban abból lett sajtóhír, hogy csupán egy adás után távozott tőlük a hosszú idő után visszatérő Pálffy István, miután botrányba keveredett. A műsorvezető a távozása után röviden nyilatkozott az Indexnek.

Most a csatorna másik műsorvezetője, Gerhardt Máté írt arról, hogy otthagyja a HírTV-t. 

Ma biztossá vált, hogy nem maradok tovább a HírTV-nél, és többet nem szerepelek a képernyőn. Nem így terveztem, sokáig nagy volt a bizonytalanság, de mivel a vezetőség szerint nincs olyan műsor, amiben műsorvezetőként dolgozhatnék, így több mint 6 év után elhagyom a csatornát

– fogalmazott.

A bejegyzésben visszautalt Pálffy István esetére is, ugyanis azt írta: „A Pálffy-botrány és a bukása után sokan írtátok, hogy azonnal térjek vissza a műsorba, de az a döntés született, hogy a megújulás jegyében én már nem fogom vezetni a Napi Aktuálist”. Hozzátette, hogy e döntést mi indokolja, ő maga sem tudja.

A valódi okot nem tudom, mert mindig csak kitérő választ kaptam, így nem is foglalkozom ezzel. Nagyon hálás vagyok minden kollégámnak, akivel együtt dolgoztam, és minden vendégnek, aki megtisztelt a műsorban a jelenlétével, köszönet érte. És természetesen köszönet és hála a nézőknek, akik kedvelték és nézték a műsort, nagyon sokat jelent a szeretet és a figyelem, amit tőletek kaptam

– írta Gerhardt Máté, aki azzal zárta a bejegyzést, hogy több terve is van a jövőre nézve, nem aggódik, és a fejleményekről tájékoztatja követőit.

Ez volt az utolsó műsora

A műsorvezető egy korábbi, augusztus 18-i posztban már utalt arra, hogy utoljára vezeti a Napi Aktuálist.

Akkor a poszt alatt egy kommentben még azt írta: 

Nagyon köszönöm mindenkinek a kedves és együttérző szavakat, nagyon jólesik! Egyelőre az biztos, hogy szabadságra kell mennem, és itt, a Hír TV-n nem leszek képernyőn. Hogy utána mi lesz, azt még én sem tudom.

Egy kérdésre válaszolva, hogy miért történik mindez, akkor is úgy fogalmazott: „Nem indokolták. Sem a Mariannak [M. Dobos Marianne, aki szintén a Napi Aktuális műsorvezetője volt mostanáig – a szerk.], sem nekem, csak bejelentették, és azt mondták, hogy nagyon sajnálják”.