Levágta a jeladót, és megszökött a házi őrizetből egy budapesti férfi

2023.09.16. 15:46
Engedély nélkül hagyta el budapesti otthonát egy 37 éves férfi, miután a lábáról levágta a jeladót, és elindult az éjszakába. A készenléti rendőröknek egy órán belül sikerült elfogniuk a férfit.

A Készenléti Rendőrség (KR) Rendészeti Igazgatóságának három járőre szeptember 15-én hajnali 2 órakor Budapest V. kerületében teljesített szolgálatot, amikor a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) rádióforgalmazásában hallották, hogy egy házi őrizetben lévő férfi megszökött – írja a police.hu.

Az ügyeletes utasította őket, hogy vonuljanak a VII. kerületbe, mert a Dohány utcai lakásából megszökött férfi jeladóját – amit levágott magáról – a BRFK járőrei az Alsó erdősor utcában megtaláltak, így a 37 éves férfi annak környékén lehet.

A készenléti rendőrök azonnal a megadott címre mentek, miközben a rádióban újabb adatok érkeztek: ismertté vált a férfi ruházata, és az is, hogy a térfigyelő kamerák felvétele szerint a Kenyérmező utcában van. Ezeket az információkat a VII. kerületi Térfigyelő Központból a BRFK. VII. Kerületi Rendőrkapitányságának ott szolgálatot teljesítő munkatársa adta.

Miközben a rendőrök oda tartottak, meglátták a férfit a József körúton. A Blaha Lujza térnél érték utol, de amikor igazoltatni akarták, futásnak eredt, és a Népszínház utca felé tartott. Végül a rendőröknek hajnali 3 órakor a Csokonai utcában sikerült elfogniuk. Így a jelzést követő egy órán belül már kattant is a bilincs a férfi kezén.

A VII. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő a készenléti rendőrök, ahol átadták őt BRFK-nak. A jelenleg folyamatban lévő lopási ügyön túl most fogolyszökés miatt is büntetőeljárás indul vele szemben.