Márki-Zay Péter: Vona Gábor az ellenzéket rombolta, nem a Fideszt

Szombat délelőtt zászlót bontott Márki-Zay Péter új pártja, a Mindenki Magyarországa Néppárt a Belvárosi Színházban. Az ellenzéki összefogás korábbi miniszterelnök-jelöltjét politikai ambícióiról és Vona Gábor pártalapításáról is kérdeztük.

Márki-Zay Péter szerint akár két mandátum is elérhető a jövő évi EP-választáson a most alakult Mindenki Magyarországa Néppárt számára, de egy képviselőt mindenképpen szeretnének bejuttatni az Európai Parlamentbe. A Jobbik egykori elnökének új politikai formációjával viszont nem közösködne sem Brüsszelben, sem a helyi önkormányzatokban, szerinte ugyanis Vona Gábor a Fidesz érdekében tért vissza a politikába. 

Márki-Zay Péter zászlóbontó beszédében azt mondta, hogy egy párt születése történelmi esemény. „Végre bejegyezték a Mindenki Magyarországa Néppártot” – fogalmazott a hódmezővásárhelyi polgármester.

Ha az emberek rájönnek arra, hogy mi az, amit Hódmezővásárhely máshogy csinált hat év alatt, mint Orbán Viktor 13 év alatt, ha az emberek rájönnek, hogy hazugsággal tömték a fejüket, hogy miféle ostoba gyűlöletkampányokkal járatták le az ellenzéket, és hogy Magyarország ezért lett egy olyan szegény, borzasztóan leromlott egészségügyű, oktatású ország, ahol csak a politikusok gazdagodnak mérhetetlen módon, az emberek viszont egyre rosszabbul élnek, ha rá fognak jönni az emberek arra, hogy mennyit hazudtak nekik arról, hogy kik telepítik be valójában a migránsokat, a mérgező gyárakat, a mérgező hulladékokat, ha az emberek rájönnek minderre, mint ahogy rájöttek arra, hogy kik valójában a brüsszeli meleglobbi képviselői, akkor ezek az emberek, a saját választóik fogják vasvillával elkergetni Magyarország ezeréves történelmének legkorruptabb kormányát

– tette hozzá Márki-Zay a Belvárosi Színházban.