Összegyűlhet a pénz egy SMA-s magyar kisfiú kezelésére

2023.09.17. 07:54
Öt éve küzd a betegséggel egy SMA-ben szenvedő kisfiú, de most úgy fest, hogy a családnak összegyűlik a pénze az orvosságra.

A 6 éves Galó Tamás Dominiknak csak a Zolgensma nevű génterápia segíthet. Öt éve, amikor kiderült, hogy beteg, még nem létezett rá kezelés, és a szülőknek azt mondták az orvosok, hogy a gyermekük 2 éves koráig maradhat életben. 

Később azonban mégis kezelést kapott. 

A család szerint a kisfiút először Belgiumban kezelték, ott  kapta meg az első Spinraza injekcióját is. Ezt azóta is 4 havonta kapja, de most már Magyarországon ~ mondta el édesanya a Metropolnak. 

Az édesanya arról is beszélt, hogy a Spinraza mellett szüksége lenne a Zolgensma-kezelésre is, de ez 760 millió forintba kerül, amihez pénzgyűjtésbe kezdtek. Beszámolójuk szerint viszonylag jól állnak a gyűjtéssel:

mostanra az összeg nagyjából 70 százalékát (526 millió forintot) összegyűjtötték, és abban bíznak, hogy a maradék pénz még az idén összejön.

Az édesanya szerint az 1 százalékos adófelajánlások is sokat segítettek nekik ebben: 1644 ember adta nekik az adóját, ami  több mint 50 millió forint forinttal hozta közelebb az SMA-s kisfiú kezelését.