Zavarta a szomszédja a borsodi férfit, rálőtt a kutyájára

2023.09.18. 13:15
A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen állatkínzás vétsége miatt, akit zavart a szomszédos ingatlanban végzett faipari munkákkal járó hanghatás, ezért légpuskával a szomszéd ház udvarán tartott nőstény kutyát meglőtte.

A vádirat szerint a vádlott egy borsodi kistelepülésen családi házban lakik. A szemközti szomszéd ház tulajdonosának a fia vállalkozói tevékenysége keretében faipari munkákat végez rendszeresen az ingatlan udvarán, amely időnként hanghatással jár, ez pedig a vádlottat egyre jobban zavarta.

Február második felében az egyik napon, a reggeli órákban az ingatlanban fát vágtak, a zaj miatt a vádlott ideges lett, magához vette a légpuskáját, kiment a teraszra, majd célzott lövéssel a szomszéd udvaron tartott nőstény kutyát meglőtte.

A lövedék az állat lépében olyan mértékű roncsolást okozott, hogy azt műtéti úton el kellett távolítani, mert annak elmaradása az állat pusztulását okozta volna. A kutya lépének eltávolítása maradandó egészségkárosodás. A lövési sérülés nem okozott az állatnak az átlagost lényegesen meghaladó fizikai vagy pszichikai gyötrelmet.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott.