Kövér László: Undorító, hányingerkeltő ez a képmutatás

2023.09.18. 08:41
„Azt gondolom, hogy egy olyan szövetségesre nekünk nincsen szükségünk, amelyiknek az a véleménye rólunk, meg a mi hazaszeretetünkről, amit ez a kis film tükröz” – fogalmazott Kövér László, az Országgyűlés elnöke a svéd NATO-csatlakozással kapcsolatban.

Ha Európa nem keresztény, akkor nincs Európa, és szellemi értelemben megszűnik létezni – fogalmazott Kövér László szombaton a Hír TV Bayer Show című műsorában. Az Országgyűlés elnöke arra is kitért, hogy a keresztény értékeket „ki akarják lúgozni és a helyére tömködni valamit”.

Ez volt a komcsiknak is a kísérlete, az megbukott, ez is meg fog bukni

– összegezte, majd ezt követően elmondta azt is, hogy a kontinensen szerinte morális és lelki terror van, ami néha egzisztenciális következményekkel is jár. „Lehet, hogy Magyarország egy diktatúra, vagy diktatúra felé halad, de érdekes, itt mindenkit szabadon lehet pocskondiázni, aki a kormány oldalán áll, nincs sokszínű sajtónk, ellentétben Németországgal, ahol a sokszínű sajtó 80 százalékát zöldszavazók írják. Undorító, hányingerkeltő ez a képmutatás, ehhez képest a komcsik a '80-as években egészen komolyan vehetők voltak” – emelte ki Kövér László, majd aláhúzta:

akik Nyugaton fújják a passzátszelet, azok a szellemi színvonalat tekintve is nímandok, macskajancsik.

A szerdai Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is beszélt a svéd NATO-csatlakozás ratifikálásáról. Akkor a tárcavezető azt mondta, Svédország mindent megtesz, hogy Magyarország ne ratifikálja a NATO-csatlakozásukat: egyes hírek szerint Svédországban állami iskolákban vetítenek olyan filmeket, amelyek azt állítják, Magyarországon romlott a jogállamiság helyzete. Erre reflektálva Kövér László is kitért. Mint mondta,

azt gondolom, hogy egy olyan szövetségesre nekünk nincsen szükségünk, amelyiknek az a véleménye rólunk, meg a mi hazaszeretetünkről, amit ez a kis film tükröz. Tehát mit keresünk mi egy szövetségben? Tehát valaki nincs a helyén.

Kövér László korábban úgy fogalmazott, hogy a Brüsszellel fennálló viták egy hibrid háború a „brüsszeli globalisták és a szuverenitásukat védő Magyarország és Lengyelország között”. 

Hozzátette: Brüsszel kommunikációjának semmi köze a valósághoz. „A források visszatartásával be akarnak avatkozni a politikai folyamatokba, és még azt is elvárnák, hogy ezért mi szégyelljük magunkat” – vélekedett.