Kigyulladt egy lakás Szombathelyen, magatehetetlen idős férfi az áldozat

2023.09.18. 21:37
Lakástűz áldozatául esett egy magatehetetlen idős férfi Szombathelyen. A lakástüzet ágyban dohányzás okozta.

Hétfőn este nyolckor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Szombathelyen füst áramlik egy sorház egyik lakásából – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Két járművel tizenegy tűzoltó vonult a Nagy Lajos király utcai sorházhoz, amelynek az egyik harminc négyzetméteres lakásában izzott egy ágy és annak környezete.

A jelek szerint a tüzet ágyban dohányzás okozta, azonban a pontos keletkezési körülményeket a tűzvizsgálat eljárás fogja feltárni. A tűzoltók kiérkezése előtt rokonok hozták ki az épületből az ott lakó magatehetetlen idős férfit, azonban az életét már nem lehetett megmenteni.

A tűzoltók az izzó részeket visszahűtötték, hőkamerával átvizsgálták és átszellőztették az épületet. A négylakásos sorház többi lakását nem érintette a tűz. A jelek szerint a tüzet ágyban dohányzás okozta, azonban a pontos keletkezési körülményeket a tűzvizsgálat eljárás fogja feltárni.

A katasztrófavédelem emlékeztetett, hogy egy égő vagy akár csak parázsló matrac rendkívül erősen füstöl, ezért a hálószobában különösen fontos az elővigyázatosság. Már egy tenyérnyi helyen lévő izzás is képes halálos füstmérgezést okozni, ezért a hálószobába mindenképpen javasolt füstérzékelőt beszerezni. A leggyakrabban ágyban dohányzás miatt keletkezik tűz a hálószobában.