Kiderült, kit támogat az MSZP a főpolgármester-választáson

2023.09.19. 15:49
Hiller István, az MSZP választmányi elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában elárulta, hogy pártja Karácsony Gergely jelenlegi főpolgármestert támogatja majd a 2024-es önkormányzati választásokon.

Hiller István azzal magyarázta a döntést, hogy ő és pártja fontosnak tartják, hogy továbbra is ellenzéki vezetése legyen Budapestnek.

Karácsony Gergelyt támogatni érdemes, mert neki van a legnagyobb esélye, hogy megtartsa és továbbvigye a főpolgármesterséget

– hangsúlyozta.

Mivel azonban „számos problémásnak mondható kérdés” van Karácsony Gergely korábbi döntéseivel kapcsolatban, csak bizonyos feltételek mellett támogatja majd őt az MSZP – derült ki Hiller szavaiból. Hogy konkrétan milyen feltételekre gondolt, azt nem fejtette ki.

„Nem szabad megosztani az ellenzéki erőket, hanem a legnagyobb eséllyel kell biztosítani a főpolgármesteri tisztséget egy ellenzéki politikus számára” – jelentette ki a választmányi elnök.

Mindenesetre beszédes, hogy Hiller István megemlítette: pártjuk fővárosi és területi szinten is kitűnő jelöltekkel rendelkezik, ezért remélik, a választásokkor kölcsönös lesz a támogatás.

Az első kihívó már megvan

Mint korábban megírtuk, a Mi Hazánk szeptember elején jelentette be, hogy a párt budapesti alelnökét, Grundtner Andrást indítják a jövő évi főpolgármester-választáson.

Németh Balázs, az atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója egy interjúban arról beszélt: sokan kérdezték tőle, indulna-e a választáson, de elmondása szerint még nem gondolkozott ezen a lehetőségen.