Videót tettek közzé az M3-ason történt halálos balesetről

2023.09.19. 09:00
A Magyar Koncessziós Infrastruktúra-Fejlesztő (MKIF) Zrt. publikált egy videót a halálos tömegbalesetről, amely még szeptember elején történt az M3-as autópályán.

Korábban írtuk, öt autó ütközött össze az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán Gyöngyös térségében szeptember 3-án.

A baleset egyik oka az volt, hogy nagyon rosszak voltak a látási viszonyok, és torlódás alakult ki, amelyben az autók egymást kerülgették.

A Tények beszámolója szerint valójában összesen hét autó volt érintett a balesetben.

Először két autó koccant össze a belső sávban, amitől még jobban feltorlódott a kocsisor. Akkor érkezett nagy sebességgel egy terepjáró, amely megpróbálta kikerülni a feltorlódott autókat, de ehelyett végül nekiütközött az előtte lévőknek. A baleset halálos áldozata egy 70 éves férfi volt. 

A szakértők szerint a baleset megelőzhető lett volna. „Ami szeptember 3-án történt, az nagyon elgondolkodtatott bennünket, ugyanis nagyon sok olyan esemény előzte meg a balesetet, amelyből azt gondoljuk, hogy lehet tanulni” – mondta a Tényeknek Szimicsku László, a videót közzétevő MKIF Zrt. munkatársa.