Megszólalt a magyar demokráciáról szóló videót leadó svéd tévécsatorna vezetője

2023.09.19. 16:49
Kalle Sandhammar örömteli tényként kezeli, hogy a magyar politikusok nézik az általa vezetett tévécsatornát, az szerinte ugyanakkor mélységes tudatlanságra vall, ha hazánk döntéshozói azt hiszik: a svéd politikusok ellenőrzik a náluk megjelenő tartalmakat.

„Önmagában is örömteli, hogy a magyar politikusok nézik az UR-t” – jelentett ki a Financial Timesnak annak svéd csatornának a vezetője, amely leadta a magyar demokráciáról, vagyis inkább annak hiányosságairól szóló oktatóvideót.

Mint ismert, a felvétel kiverte a biztosítékot a magyar kormánynál, Gulyás Gergely a múlt heti Kormányinfón azt mondta: arra kéri Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezetőt, gondolják meg még egyszer, hogy a parlament ratifikálja-e a svéd NATO-csatlakozást, míg Kövér László a Hír TV-ben úgy fogalmazott: „olyan szövetségesre nekünk nincsen szükségünk, amelyiknek az a véleménye rólunk, meg a mi hazaszeretetünkről, amit ez a kis film tükröz”.

Kalle Sandhammar a brit lapnak nyilatkozva ugyanakkor megjegyezte:

mélységesen tudatlanság azt gondolni, hogy a svéd politikusok ellenőrzik az UR tartalmát.

Mint ismert, Svédország NATO-csatlakozása tavaly nyár óta húzódik, döntés egyelőre viszont nem született, noha márciusban egy parlamenti delegáció is ellátogatott Stockholmba annak érdekében, hogy a tisztábban lássanak a kérdésben.

A magyar parlament áldása mellett már csak Törökországé hiányzik.