18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Szexuálisan visszaélt kiskorú diákjával egy magánórát hirdető férfi

2023.09.19. 11:54
Matematikakorrepetálásra adott fel hirdetést 2019 nyarán egy házasságban élő székesfehérvári férfi. A vádlott mérnöknek adta ki magát, és tanítás helyett szexuális kapcsolatot létesített egy 15 éves lánnyal.

A férfi 2019 nyarán az interneten adott fel matematikakorrepetálásra hirdetést, ahol mérnöknek tüntette fel magát. A szülők beíratták a 15 éves lányukat a székesfehérvári lakásában tartott különórára – közölte a Győri Fellebbviteli Főügyészség.

Az élettársi kapcsolatban élő „tanár” kihasználta a magánórákat, és tanítás helyett szexuális kapcsolatot alakított ki a kiskorúval. 

A lány édesanyja megbotránkozott a lánya és a férfi közötti üzenetváltásokon, és közölte, hogy a továbbiakban nem tartanak igényt a különórákra. A férfi folytatta diákjával a szexuális viszonyt, miközben a tapasztalatlan, naiv fiatal lányt érzelmileg befolyásolta. Az aktusok alatt egyre durvább szexuális cselekményeket követelt a vádlott, emellett megalázta és bántalmazta a kiskorút.

A közlemény szerint a sértett lerontotta a jó tanulmányi eredményeit, és családjától eltávolodott. A férfival függőségi, alárendeltségi viszonyba kerültek. A lány 2019 decemberében még tagadta a kapcsolatot, majd néhány hónap múlva az egyik rokonának mesélt a történtekről.

A vádlottat folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt 8 év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte a Székesfehérvári Törvényszék.

Az eljárás a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik másodfokon. A Győri Fellebbviteli Főügyészség megállapította, hogy végleges hatállyal eltiltják minden olyan foglalkozástól, ahol gyermekekkel kerülhetne kapcsolatba – olvasható a közleményben.