„Mondj le, te b*zi” – halálos fenyegetést kapott David Pressman

2023.09.20. 08:09
Halálos fenyegetést küldött a budapesti amerikai nagykövetnek egy tápiószecsői férfi, aki azt állítja, hogy bár nem beszél angolul, az Egyesült Államok titkosszolgálatának dolgozik.

A Központi Nyomozó Főügyészség a nyáron rövid időre őrizetbe vett egy tápiószecsői férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy internetes üzenetben fenyegette meg David Pressmant, az Egyesült Államok budapesti nagykövetét – értesült a 24.hu

A főügyészség szóvivője a lap kérdésére azt írta, hogy az ügyben kényszerítéssel elkövetett, közösség tagja elleni erőszak bűntettének kísérlete miatt folytatnak nyomozást. További részleteket nem osztottak meg az ügyről.

A lap úgy tudja, hogy az 53 éves férfi a gyanú szerint a nagykövetség által fenntartott Twitter-oldal üzenőfalára a többek között azt írta a nagykövetnek címezve:

Mondj le, te b*zi, ha nem akarsz koporsóban távozni Magyarországról.

A nyomozó hatóság értelmezése szerint a tápiószecsői férfi a nagykövet nyíltan vállalt homoszexualitása miatt küldött halálos fenyegetést.

Az ügyészség és a rendőrség július 18-án reggel szállt ki a férfi házához, ahol házkutatást tartottak, majd lementették az ingatlanban talált elektronikai eszközök tartalmát. A férfit letartóztatásba helyezték, ám néhány nap múlva szabadlábra került.

A halálos fenyegetést küldő férfi maga bocsátotta a lap rendelkezésére az ügy iratait, azt állította, annak ellenére, hogy nem beszél angolul, az Egyesült Államok titkosszolgálatának dolgozik, és a magyar hatóságok tesztelése céljából írta az üzenetet.